tisdag 4 maj 2010

Blå himmel och solsken ävenom det är lite kyligt. Då är det lite kul att skriva Tack Aftonbladet! För slutsatsen i artikeln om de röd-grönas utspel om att 25.000 tjänser har försvunnit f rån välfärden år så bra. Läs själva!

"Att antalet anställda i kommunsektorn minskade mellan 2008 och 2009 stämmer. Men det går inte av de rödgrönas statistik att dra slutsatsen att analet välfärdstjänster inom skola, vård och omsorg har minskat med 25 000 tjänster.
Egentligen kan det vara tvärt om, eftersom de privata välfärdsföretagen har ökat både i antal och i antal anställd, samtidigt som kommun och landsting lägger allt mer pengar på privata upphandlingar.
I de rödgrönas siffra "25000 färre anställda" ingår också vikarier och timanställda, vilket innebäar att antalet tjänster som faktiskt försvunni inom kommunsektorn är lägre.
Utspelet är därför mer falskt än sant." ( Afonbladet.se/ Mikael Stengård)

Är någon förvånad över mer falska än sanna utspel från de rödgörna?

Själv grunnar jag nu på hur Miljöpartiet och deras väljare känner sig. Mycket som de har stått för har nu sopats under mattan eller helt enkelt kastats ut från partiagendan. Men det är klart, utsikten av att få Sahlin till statsministra och Ohly till utbildningsminister är tydligen så lockande att det går att manövrera sig igenom de flesta svek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar