måndag 26 april 2010

I Agenda så talar Maria W envist om att vi ska ställa om till en tillväxt i tjänstesektorn. De ska sänka momsen med 50% inom tjänstesektorn så att de som uppskattar tjänster men inte har råd ska ha råd med tjänster. Ok, men vilka tjänster talar Maria om? RUT har hon ju visat ut.
ROT finns kvar till herr Ohlys förtjusning, för att subventionera mäns arbete går bra i hans feministiska parti, motstridigt? Ja kanske, men antagligen logiskt i ett röd-grönt perspektiv.

Bensinskatten sedan, den ska höjas med 2 kr för att motverka chocken som kommer att komma när vi måste höja skatten senare om kanske 10 år.
Flygskatten ska höjas och inrikesflyg ska egentligen inte alls finnas söder om Sundsvall. Från Sundsvall tar man då X2000 till Stockholms central och byter där till Höghastighetståget som tar dig vidare till Göteborg, Malmö, Oslo eller Köpenhamn.
Jag har inget emot höghastighetståg, men jag roar mig med att tänka på den gångna vintern. Kommer höghastighetstågen att fungera om vi först får löv på rälsen, sedan snö och is? De är väl i alla fall något mer förfinade än X2000. Och det går ju sådär med löv, snö och is med den typen av tåg.

Idag ska de ha pressträff, gick ju inte så bra med den förra. Hoppas att de har kommit överens om något nu, annars så kan vi ju alltid folkomrösta ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar