lördag 8 maj 2010

Grått väder, sjukt barn och Europa i gungning. Svart fredag då årets uppgång på börsen helt försvann i spåren av Greklands ekonomiska kris. Det är oroligt, Portugal och Spanien har redan börjat snickra på sparpaket för att kunna möta denna nya kris som sveper över medelhavsländerna.
Det känns ändå tryggt att veta att det är Anders Borg som sitter i ledningen för Sveriges ekonomi och inte Herr Östros. Jag litar på att han har koll på "vargflocksmentaliteten" och hur vi i Sverige kan vara med och staga upp Europa.

Läser i DN att vänstertidningen Flamman skriver att det är en framgång i budgetförhandlingarna att de rödgröna inte garanterar att låg- och medelinkomstintagare inte ska drabbas av skattehöjningar under mandatperioden.

Ja, jag förstår att V anser det som en framgång. De är väl egentligen, i hjärtat, inte nöjda om de inte får ta hela lönechecken och deponera det på ett "kamrat konto" och sedan dela ut bidrag och matkuponger. För det är utopin, "alla äger allt tillsammans" alla äter samma sak och alla lär sig samma sak, att det finns ETT alternativ och endast det. Länge leve Kamraten.
Nu får jag mardrömmar....

Nej, nu är det lunch till barnen, de som ska växa upp i ett land som präglas av frihet, individens egen styrka, ett starkt Sverige som stöttar där det behövs, som ger alla egna möjligheter. Och som har flera rätter på det samhälliga smörgåsbordet, inte bara smulor efter vänsterelitens förstasittning....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar