onsdag 3 mars 2010

Sportlov i fjällen! Detta innebär per automatik för mig att nythetsinhämtandet blir lite si och så. Men plötsligt i strömmen av Barnkanalen, filmer och en och annan nyhetssändning uppfattar jag att nu har det röd-gröna exprimentet kommit med ett uttalnade. De har bestämt sig! RUT-avdraget ska bort!
För ve o ch fasa, inte ska väl hushållsnära tjänster vara subventionerade. Ok, men hur tänker då Wetterstrand och MP som faktiskt ställer sig på småföretagarnas sida så ofta de kan. Eller i alla fall gjorde det innan de sålde sig till S. Här har vi just småföretagande. Och Sahlin som är sådan feminist och vill se fler kvinnor i arbete. I denna bransch är det just kvinnor som har startat företag, dessutom kvinnor med annan bakgrund än svensk. Att Ohly inte tycker om eget företagande det vet vi ju alla.
Men hur ska de röd-gröna få ihop det? Hur ska de förklara att av dessa 11 400 som arbetar kommer 50% att förlora arbetet om RUT tas bort (enligt ALMEGA)? Hur ska de förklara att de som arbetar i denna bransch borde skämmas, de borde vara arbetslösa eller arbeta i en annan bransch som är godkänd av Ohly, Sahlin och Eriksson/Wetterstand. En bransch som vården, bilbranschen, för att inte tala om byggnadsbranschen, för det vet vi ju, att få hjälp att renovera huset är inte fult, men att få hjälp att städa det, det är fult.

Jag kommer att arbeta för att RUT ska vara kvar, jag gillar RUT. Jag tycker att RUT är bra. För det gör att många kvinnor och män får ihop livet på ett bra sätt. De får tid över till barnen, till att sakta av lite, inte hela tiden ligga i omkörnings filen. Det är inte fel, det är bra. Och det som är bra det ska vi behålla!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar