måndag 27 februari 2012

Estelle Silvia Ewa Mary!!!

Jaaaa! Det blev en blivande Drottning!
Välkommen Prinsessan Estelle Silvia Ewa Mary Bernadotte.

Jag struntar i Hermans Ls förfasande över namnen, ”Nattklubbsdrottning”. Ja, tänk om Prinsessan Estelle blir lite nattklubbsdrottning, good for her! Jag tror att med en mamma som vår Kronprinsessa Victoria så kommer prinsessan Estelle att ha en mycket god kompass i livet. Om hon vill dansa på klubb så ska hon göra det, det är nämligen inget moraliskt fel i det.

Republikanska föreningens medlemmar förfasar sig på FB.” Så mycket uppmärksamhet i media bara för att en liten unge föddes.” Tror ni verkligen att det inte skulle vara lika mycket uppmärksamhet om en presidentfru födde en dotter, eller ännu värre media om det var en presidentska som födde en dotter? Men vi vet ju inte.. det är helt rätt. Vi har ingen aning för just nu har vi monarki i Sverige.

Stackars barn som växer upp till att tvingas in i detta och inte kommer att kunna välja. Hon kan välja. Flera före henne har valt andra liv. Faktiskt.
Verkligheten fylls av många barn som väjer och som känner att de inte har något val, det är bara att göra som föräldrarna gör eller vill.
Finns det en gård att ta över gör man det, även om man ville bli streetdesigner i NYC. Och tvärt om, jag vill inget hellre än att ta över gården och utveckla den till MIN.
Men i Sverige finns i alla fall en reell chans att välja. Men alla val är svåra att ta, att gå emot familjen och samhällets normer är bland det svåraste en ung vuxen måste göra. Vare sig det gäller yrkesliv, bostadsort, religion eller sexualitet.

Jag hoppas att vi vuxna, de som skriver i tidningar om hur hemskt Estelle kommer att tycka att det är att tvingas in i prinsessrollen och Drottningrollen, de som ”vet" hur det faktiskt är kommer att ha en öppen syn på våra barns val. Att de inte lägger sig i med sina egna övertygelser och pådyvlar dem att tycka det rätta.

Tröttnar lite på tyckarna som trycker ned sitt tyckande i min hals. Tyck gärna, men respektera min åsikt, så som jag respekterar era.

JAG tycker att det är fantastiskt roligt att vår fina Kronprinsessa Victoria är gift med sin stora kärlek Prins Daniel och att de nu har fått sitt kärleksbarn Prinsessan Estelle, framtida Drottning av Sverige – om hon vill!!!

Ha det gott // Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar